неділю, 10 травня 2020 р.

Як подружитись з власною лінню


Напевно, немає людей, які були б байдужі до цієї теми.  Комусь вдається швидко подолати лінь і взяти себе в руки. Інші - можуть годинами або навіть цілодобово лежати на дивані і нічого не робити. Чому ж так відбувається? Що взагалі відомо про лінь? Якщо лінь існує, значить вона для чогось потрібна. Головним завданням ліні є захист від виснаження, що допомагає людям не витрачати свої сили. Тож викорінювати лінь небезпечно, потрібно з нею подружитися. Як це зробити? Ось декілька порад:

1.      Висипайся.  Тут головне не переборщити. Але якщо ти думаєш, що мінімізувавши сон, ти більше встигнеш, то глибоко помиляєшся. У тебе, звичайно, з'явиться більше часу, щоб все встигнути, але в якийсь момент ти виснажишся і  мозок перейде в режим «автопілот», і це точно не допоможе ситуації. Сон необхідний, не менше шести годин на добу точно. Якщо ти будеш регулярно висипатися, твій мозок буде бадьорий і свіжий і не буде тебе підводити.

2.      Відпочивай. Не менш  важливо влаштовувати собі моменти розвантаження і релаксувати. Хоча б раз вдень і трохи ввечері. Прогуляйся по вулиці, зроби перерву на читання цікавого журналу,  пограй в гру, фізичні активності. Не можна весь час бути зосередженим  над чимось: ти швидко втомлюєшся, і організм говорить тобі: «Ну, все, я втомився, нічого більше робити не буду, сорі». А нам цього не потрібно.

3.      Повна віддача справі. Занурся в роботу, не відволікайся на дрібниці, сконцентруйся на гарному результаті, пошукай позитивні моменти. Обовязково працюй із задоволенням.

4.      Більше спілкуйся з оптимістами.  Є люди, які прокидаються бадьорими і радісними. Ось тобі місія: знайти хоча б одного такого і проводь з нею більше часу. Колективна зневіра  ще жодного разу не допомогла людям впоратися з їх завданнями. І взагалі, енергія заразлива.

5.      Склади підбадьорливий плей-лист Збери таку музику, яка буде «заводити», мотивувати тебе щось робити і під яку хочеться танцювати.

6.      Не став непідсильних завдань. Найголовніше - правильно скласти план дня. Навчися оцінювати свої реальні можливості.

7.      Не відкладай на потім.  Немає нічого приємнішого, ніж відчуття того, що ти не маєш ніяких хвостів, боргів і незроблених справ. Твоя совість спокійна і не псує тобі настрій.

8.      Домовся з лінню. "Дорога лінь, я розумію, що я дуже втомився і мені потрібно відпочити. Але якщо я не закінчу сьогодні свою роботу, то наслідки будуть дуже неприємними. Давай ми ще трохи поднажмем, а тоді, я обіцяю, я порадую тебе походом в кінотеатр, який я так довго відкладав "

9.      Просто зроби це.  Просто бери і роби. І одного разу ти скажеш собі спасибі за те, що не був «ледачою попкою». Удача супроводжує діяльних людей, і ніхто ще не ставав успішним в чому-небудь, нічого при цьому не роблячи. На жаль, світ не так працює, так що просто беремо і робимо.

         За матеріалами: ЗМІ

З


Немає коментарів:

Дописати коментар