суботу, 9 травня 2020 р.

Як поводитися під час ЗНО (пам`ятка випускнику)


1.      Коли ви прийдете до пункту тестування, сядьте зручно, зосередьтеся. Позбутися нервування в перші хвилини тестування до­поможе глибоке дихання: зробіть вдих, по­тім повільний видих, уявляючи при цьо­му, що вдихаєте цілющий кисень, енергію, а видихаєте — нервування, невпевненість. Якщо нервування не минуло, то заплющіть очі, розслабтеся, згадайте на хвилинку щось смішне або приємне.

  1. Читайте завдання до кінця. Перш ніж писати відповіді, прочитайте питання двічі і переконайтеся, що ви правильно зрозуміли його суть. Поспіх і неуважність може призвести до помилок у найпростіших завданнях.

3.      Уважно прочитайте завдання. Не лякай­теся, що ви нічого не знаєте. Такого про­сто не може бути! Почніть відповідати на запитання, у яких ви не сумніваєтеся, не зупиняючись на тих, які можуть викли­кати довгі роздуми.

4.      Пропускайте! Необхідно навчитися про­пускати складні або незрозумілі завдан­ня. Пам’ятайте: у тексті завжди зна­йдуться такі питання, з якими ви нео­дмінно впораєтеся. Просто нерозумно не дібрати балів лише тому, що ви не дійшли до «своїх» питань, а застрягли на тих, які викликали труднощі.

5.      Думайте, тільки про те завдання, яке ви­конуєте! Коли ви бачите нове завдан­ня, забудьте все, що було в попередньо­му. Пам’ятайте, що завдання в тестах не пов’язані одне з одним, тому знання, які використані в попередньому завдан­ні, не допомагають, а тільки заважають сконцентруватися й правильно виконати наступне завдання. Думайте лише що кожне нове завдання — шанс набрати бали.

6.      Виключайте! Багато завдань можна виконати швидше, якщо не шукати правильну відповідь одразу, а послідовно виключати ті, які не підходять. Цей метод дозволяє концентрувати увагу лише на одному-двох  варіантах відповідей, а не на п’яти-шести одночасно.

7.      Вгадуйте! Якщо ви не впевнені у відповіді, але інтуїтивно можете віддати перевагу якомусь одному варіанту, то слід довіряти інтуїції.

8.      Заплануйте два кола! Розрахуйте час так, щоб за дві третини всього часу пройтися по всіх легких завданнях (перше коло), а потім спокійно повернутися і поміркувати над складними питаннями, які спочатку довелося пропустити (друге коло). Залиште час для перевірки роботи.

9.      Забудьте про шпаргалки! Після того, як ви бодай одним оком зазирнете у шпаргалку, ви почнете нервувати, що хтось бачив і все змішається в голові.

10.  Не турбуйтеся! Прагніть виконати всі завдання, але пам’ятайте, що на практиці це зробити нереально. Враховуйте, що завдання складені таким чином, що ніхто не повинен виконати їх на 100%. Навіть якщо вам здається, що ви припустилися багатьох помилок і просто завалили тест, дуже часто таке відчуття є помилковим і кількість виконаних вами завдань може виявитися цілком достатньою для гарної оцінки.     

 Джерело: ЗМІ

Немає коментарів:

Дописати коментар