понеділок, 25 травня 2020 р.

Перший раз в перший клас - йдемо в школу без стресу!

 
Про похід до школи потрібно замислюватися заздалегідь. Як підготуватися і легко піти в перший клас так, щоб малюк не відчував стресу та дискомфорту. Що треба робити батькам, щоби ця зміна в житті дитини пройшла безболісно. Перш за все, батькам необхідно приділити увагу емоційному стану дитини, її адаптаційним можливостям.

·         Розповідайте, які переваги отримують діти, коли стають школярами: знаходять багато друзів, стають самостійними та дорослими тощо. Дайте зрозуміти малюкові, що завдяки школі він отримає безліч нових знань

·         Спілкуйтеся з малюком на тему шкільних років, згадуйте своїх вчителів. Розкажіть про друзів, яких ви знайшли завдяки школі, про смішні чи цікаві моменти.   Подивіться разом з ним ваші шкільні фотоальбоми. Дитина повинна розуміти, що навчання — це обов’язковий етап в житті.

·         Цікавтеся думкою сина або дочки, дозволяйте відстоювати свою точку зору.

·         Грайте в «Школу», програвайте різні моменти: виступ перед дошкою, розповідь вірша, дозвольте дитині бути в ролі вчителя.

·         Привчайте з ранніх років всі розпочаті справи доводити до кінця.

·         Привчайте до самостійності в діях і рішеннях.

·         Моделюйте конфліктні ситуації і разом знаходьте їх рішення. 

·         Перевірити, наскільки дитина психологічно та інтелектуально готова до школи, можна за допомогою спеціальних педагогічних методик.


Немає коментарів:

Дописати коментар