середу, 6 травня 2020 р.

Як допомогти дитині впоратися зі стресом

1. Поговоріть. Перший крок до допомогти своїм дітям – це зрозуміти, що їх турбує, і підтримати їх. Таким чином, ви можете боротися зі стресом у джерелах його витоку.

2. Грайте зі своїми дітьми. У наші дні діти проводять все менше часу за грою. Фізичні вправи на свіжому повітрі природним чином знімають стрес, випускаючи гормони гарного самопочуття, названі ендорфінами.  Тому, вийдіть на вулицю і грайте зі своїми дітьми. Йдіть в парк. Вирушайте в похід. Грайте в футбол. Як додатковий бонус ви зміцните свої відносини з ними, що також сприятиме зниженню стресу.

3. Заохочуйте сон. У наші дні дедалі менше дітей висипаються. Переконайтеся, що ваші діти сплять за розкладом і розуміють важливість сну.

4. Будьте зразком для наслідування. Дитина дивиться на вас як на зразок здорової поведінки. Робіть все можливе, щоб тримати свій власний стрес під контролем і управляти ним здоровим способом. Будьте уважні, які телевізійні програми, книги та ігри дивляться, читають і грають маленькі діти.

Детальніше https://phc.org.ua/news/vpliv-stresu-na-organizm-ditini-chim-mozhut-dopomogti-batki-i-koli-varto-zvertatisya-do?fbclid=IwAR3pkfnAs38KhCoIgdICI4f8fhnL5DRGnM-yXh_JutuZP9F8fjVfoZEIDCA


Немає коментарів:

Дописати коментар