пʼятницю, 16 грудня 2022 р.

Обласний майстер-класу «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах війни»

 


15 грудня  відбулося перше онлайн засідання обласного майстер-класу з теми «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах війни» для практичних психологів та соціальних педагогів Київщини.  Координують роботу Шелест Леся Василівна  методистка відділу практичної психології і соціальної роботи та Маковкіна Наталія Олександрівна, завідувачка відділу практичної психології  і соціальної роботи КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів».

Керівники майстер-класу Віта Титаренко та Юлія Радом, фахівчині психологічної служби КЗКМР «Кагарлицький ліцей №3» у вступній частині презентували відео інформацію про ліцей, де розповіли про специфіку діяльності закладу. Для налаштування на роботу Юлія Радом провела інтерактивне знайомство, а Віта Титаренко запропонувала висловити свою точку зору з приводу такого вислову як «я – інструмент допомоги» за допомогою малюнка. Слухачів познайомили з власним досвідом роботи в умовах війни, представили базові поняття та принципи надання психологічної допомоги  у кризовій ситуації та поділились методами та прийомами психологічної підтримки дітей та дорослих з власного практичного досвіду.

Учасники майстер-класу попрактикували техніки для стабілізації емоційного стану, зниження напруги, відновлення самоконтролю та ресурсів, активно включались в роботу, творчо підходили до виконання вправ, ділились власними відчуттями. Підсумовуючи захід, отримали творче домашнє завдання: скласти фрагмент заняття із застосуванням технік стабілізації. Завершили роботу веселим творчим завдання на онлай дошці в zoom. Дякуємо кожному/кожній учаснику/учасниці майстер-класу  за цікавість до заходу та за невпинне бажання  до  професійного зростання та  розвитку! 

 




Немає коментарів:

Дописати коментар