четвер, 23 лютого 2023 р.

Обласний майстер-клас «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах війни».

 


Запровадження військового стану в країні в зв’язку зі збройною агресією російської федерації внесли значні корективи в діяльність всієї освіти. У реаліях сьогодення особливо значущим є розуміння, що життя та психологічне благополуччя дітей - є найвищою цінністю. Тож наразі вкрай важливо надавати їм повсякденну психологічну допомогу та емоційну підтримку.

📆23 лютого 2023 року на базі КЗ КМР "Кагарлицький ліцей №3" в онлайн – режимі відбулось друге засідання обласного майстер-класу «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах війни».
☝️Тема другої зустрічі, це «Психологічні практики допомоги дітям, що пережили психотравмуючі події війни», яка висвітлює сучасний науково-обґрунтований підхід допомоги дітям, що пережили психотравмуючий досвід.
🎨Керівники майстер-класу Віта Титаренко та Юлія Радом поділилися досвідом нових творчих підходів до вирішення професійних завдань в освітньому середовищі. Наголосили, що важливим аспектом у роботі є надання знань щодо ознак стресового стану та стратегій поведінки у ньому, підвищення рівня стресостійкості, розвиток вітальності і головне - формування практичних навиків саморегуляції. Учасники майстер-класу мали можливість опрацювати сучасні підходи психологічної роботи, спрямовані на розвиток стресостійкості, вітальності, зниження наслідків проживання травматичних подій, засвоїти навички психосоціальної підтримки, зануритись до арттерапевтичних методик, розглянути практичні кейси.
На завершення відбулась рефлексивна комунікація щодо підведення підсумків заняття. Отримали домашнє творче завдання: розробити заняття з профілактики психологічних проблем.
🤗Учасники майстер-класу висловили щиру подяку керівникам за організацію заходу і виявили бажання продовжувати освітню співпрацю з метою професійного розвитку.


Немає коментарів:

Дописати коментар